Sample Award-Winning Projects

Rustic Chic Color Palette Masculine Chic Island Makes A Statement  Award-Winning-Traditional-Coastal-Design_thumb Reflecting-Light_thumb Nature-Reclaimed_thumb Serene-Oasis_thumb Step-into-Provence_thumb Baronial-Splendor-thumb Color of the Moment Connecticut Coastal Beauty-9-thumb Neighbors' Envy-10-thumb Urban Elegantly Hip Showcase-thumb Let the Sun Shine In-thumb 
Masculine Chic
Masculine Chic

Island Makes A Statement

Project Details
Designer:  Justina Auer
Cabinetry: Brookhaven I – Frameless Cabinetry
Wood:  Maple
Perimeter Finish: Antique White Painted
Island Finish:  Java Stain
Door:  Fremont Raised
Countertop:  Cambria – Laneshaw
2015 NKBA Design Award, Best Remodel Kitchen Over 300SF

The first task for this project was to open the space. We removed the original wall between the dining room and kitchen and then opened up the stairway with a baluster. Finally we added glass French doors to the formal living room space.

The focal point of the kitchen is a massive uniquely shaped island that maximizes kitchen storage, contains the main clean up area with sink and dishwasher and also provides seating for casual meals and/or a space for guests to enjoy a glass of wine.

Some of the truly special features of this project are interior space enhancements like the special paper towel drawer that allows you to keep the paper towel roll hidden, but accessible, next to the main sink. The tall pull-out pantry/ spice cabinet to left of the refrigerator allows for added storage rather than a large filler and gives the fridge the maximum capacity when opening up the door to access interior storage bins.

The hutch area provides extra tall pantry storage as well as utility storage with beautiful antiqued glass inserts on the upper cabinets to provide more light. We intentionally did not allow the moulding to go up to ceiling, making the area feel more like a free standing furniture piece.

An original stain glass pane from the wall that was removed is now an accent back lit art piece at the dining side of the space.